Ennen joulua en viitsinyt viela aloittaa maidin/nannyn/kokin metsastysta, koska ehdittiin asua meidan omassa kampassa niin vahan aikaa ja joululoma pukkasi paalle.

Nyt sitten Tammikuussa aloitin heti etsinnan kovalla tohinalla.
 
Oversees Womens' Club (OWC, joka on paikkallinen ulkkareiden yhdistys) pitaa rekisteria hyvaksihavaitusta palvelusvaesta.
Sielta sainkin listan potentiaalisista ehdokkaista.
 
OWC-listalaisten palkat vain ovat paikalliseen tasoon nahden kovat. Jos intialaiset maksavat maideilleen 4000-6000 rupiaa kuussa, niin Amerikkalaiset kotirouvat ovat saaneet hinattua hinnat 'pilviin'. Lisaksi jenkit maksavat lisaksi kaikenmoisia bonuksia lasten koulumaksuista terveydenhuoltokuluihin.
 
Siispa soittelemaan!
 
Ehdokas #1:
Ei halunnut hommaa koska me asutaan liian kaukana kaikesta...
Luulenpa etta neitokainen oli OWC:n vapaiden maidien listalla vain odottamassa nykyista parempia tarjouksia.
Enka olisi sita maidia kylla halunnutkaan, koska en saanut hanen englannistaan juuri mitaan selvaa.
 
Ehdokas #2:
Soitti itse minulle ehdokas #1:n kehotuksesta (#2:kin oli kylla OWC:n listalla...)
#2 kuulosti innokkaalta ja lupasi tulla haastatteluun. Han halusi tuoda mukanaan myos miehensa, joka toimii kuskina, ilmeisesti siina toivossa etta me palkattaisiin molemmat.
Haastattelu sujui ihan hyvin muuten, mutta.... maidia tuntuivat kiinnostavan loppujen lopuksi kuitenkin vain nannyn hommat vaikka niita meilla on minimaalisesti.
Bussimatka Indiranagarissa meille kuulosti olevan kynnyskysymys (mitas sitten tulee meille edes haastatteluun...)
Lisaksi palkkatoive oli ihan taivaissa. 12000 rupiaa kuussa maidille, joka tekee hommia vain 10:00-16:30 viitena paivana viikossa on tuplasti sen mita talla alueella normaalisti maksetaan.
Myoskaan referenssikirjetta edelliselta tyonantajalta ei loytynyt. Ilmeisesti siksi etta siina olisi kerrottu edellisen palkan olleen noin 5500rupiaa kuussa (OWC:n listasta senkin naki).
 
Ehdokas #3
Edellisen palkkavedatyksen jalkeen paatettiin kokeilla muita reitteja.
Lahetettiin kuski asialle kyselemaan meidan asuinalueen securitysta maidiehdokkaita.
Kysely tuotti kuin tuottikin tulosta ja saatiin puhelinnumero neidolle nimelta Deepa.
Deepa lupasi heti tulla haastatteluun, tulikin, vaikutti ihan hyvalta ja tyytyi 6000 rupian palkkaan ilomielin.
Lisaksi Deepa asui viela ihan naapurissa. Sovittiin siis etta tytsi aloittaa seuraavana paivana klo 10.
Mutta...
Illalla kello 9 soi ovikello ja meidan asuinalueemme Chief Security Officer tuli kylaan. Herra tiesi kertoa, etta kyseisella Deepalla on parikin varkaustapausta poliisilla tutkittavana. Johan tama maidin hankinta olikin tuntunut  ihan liian helpolta.
Deepa tuli seuraavana aamuna ja oli ainakin olevinaan aivan puulla paahan lyoty moisista epailyista.
Mika, joka oli Republic Dayn vuoksi kotona vapaapaivaa viettamassa, lahti sitten Deepan kanssa selvittamaan asiaa portille securityyn. Miehia ja naisia oli selvityksessa mukana intialaiseen tapaan ainakin puolen tusinaa,
eika hommassa siltikaan paasty puusta pitkaan. Jokatapauksessa lopputulos oli, etta tallakin kertaa asuinalueen officerit toistivat varkaustarinan, ja mitapa siina sitten pyristelemaan.
Tytto sai lahtea.
Sit‰ vain edelleenkin ihmettelemme, etta miksi kyseisen neitokaisen yhteystiedot yleensa annettiin meille samalta porukalta, joka sitten myohemmin perui puheensa luotettavuudesta...!?
 
Ehdokas#4: 
Edellisesta viisastuneena palasin taas OWC:n listalle maidin etsintaan.
Sielta loytyi nainen nimelta Indra.
Indra kavi tanaan kylassa, vaikutti oikein innokkaalta, eika pitkahko bussimatkakaan tuntunut hanta haittaavan. Han lupasi tehda kaikenlaisia hommia; siivousta, pyykkaysta,kokkausta,lasten hoitoa. 
Pidin varmuuden vuoksi etukateen oikein kunnon saarnan; toista ei sitten myohastyta, omia lomia ei pideta ja jos hommat ei suju, niin palkka tippuu jne. 
Olen itsekin ihan ihmeissani kuinka tiukkana ja tylyna osaan nykyaan jo olla :-) 
Lupasin kylla ruhtinaalliset 8000 rupiaa palkkaakin jos homma toimii.
 
 
Nyt sitten jannitetaan ilmestyyko Indra maanantaina toihin ja kuinka saan hanet opetettua tavoille.