Vaikka ulkona syöminen on täällä kovin halpaa, toki kokkaillaan viikolla paljon kotonakin.
Keittiössä on vain muutamia laitteita ja ominaisuuksia, joihin täytyy totutella.

Ensinnäkin: Vesi
Hanasta vettä ei voi juoda, koska siinä on bakteereja ja esim lyijyä!
Ongelmaan on kaksi erilaista käytännön ratkaisua, joko ostetaan kaikki talousvesi kaupasta (sellaisia isoja vesitonkkia joita toimistoissakin on juomavesiautomaateissa) tai sitten toinen vaihtoehto on vedenpuhdistin.

Meillä vuokraisäntä on hankkinut kämppäämme upo-uuden puhdistimen.
On kyllä rasittavaa odotella puhdistimesta tulevaa pienen pientä vesi-'lirua'. Onneksi vedenpuhdistin SOITTAA KUITENKIN HEMPEÄÄ SÄVELMÄÄ veden virratessa, niin että odotellessa aika kuluu kyllä TOSI mukavasti!!! 
Kyllä Suomessa hanasta paineella virtaava puhdas, hyvänmakuinen vesi on sitten LUKSUSTA!

Täällä me sitten pullotellaan puhdistettua vettä päiväksi-pariksi varastoon jotta käyttö olisi hieman helpompaa ruoanlaitossa. Kylmänä juotavaksi juomavedeksi ostetaan kyllä edelleenkin kaupan pullotettua vettä,...ainakin toistaiseksi.


Toinen veteen liittyvä ärsyttävyys on lämpimän hanaveden puute.
Täällä hanasta saa lämmintä vettä vain jos hankkii jokaista hanaa kohti oman 'mini'-lämminvesivaraajan. Esimerkiksi keittiössä ei siis tule hanasta ollenkaan lämmintä vettä. Arvatkaapa vain kuinka helppoa on pestä rasvaisia kattiloita kylmällä vedellä... vaikka tiskiaine onkin ärhäkämmästä päästä....

Toinen joka kodin laite on tietysti riisinkeitin.
Meillä on sellainen versio jossa luki kaupassa isoilla kirjaimilla: 'Made in India for India'. Sen piti olla ilmeisesti mainoslause, mutta meihin sillä oli kyllä lähinnä päinvastainen vaikutus. Sen verran ollaan viimeaikoina kummasteltu kaikkea intialaista 'sinnepäin' tai 'close enough' tyyliin tehtyä ja toimivaa tavaraa.

 

Samaan 'Made in India for India'-sarjaan kuuluu myös meidän mikro, joka on 'especially for Indian cuisine'.

 

'Close enough' osastoon kuuluu taas meidän imuri, jossa on miljoona eri 'ominaisuutta' ja suutinta yms, mutta varsinaista pölyn imemistä se tekee korkeintaan välttävästi. Mikan mielestä imuri tuntuu lelulta; kuin kaupan purkka-automaatista ostetulta.

Keittiöön kuuluu myös 'maid's balcony' eli jonkinlainen paikallinen versio kodinhoitohuoneesta. Siellä pihalla on muun muassa pesukone, kaasupullot ja maidin tiski-/pesuallas.