Niinkuin kaikki varmaan tietävät Intiassa järjestetyt avioliitot ovat vielä ihan arkipäivää, muutenkin avioliittojärjestelyt ovat hieman toista kuin 'läntisessä' maailmassa.
Tässä pari erilaista esimerkkiä avioliittoon päätymisestä täällä meidän lähipiirissä:

Rakkausavioliitto eri kastien välillä
Pari tapasi toisensa työpaikalla, rakastui ja halusi mennä naimisiin. Ongelma oli että toinen parista oli brahmaani (pappiskastia) ja toinen kahta pykälää alempaa kastia.
Meni kolme vuotta ennenkuin parin perheet hyväksyivät liiton. Vielä avioliiton alkuaikoina alunperin alempaa kastia oleva puoliso ei saanut käyttää brahmaanien talossa samaa WC:tä ja kylpyhuonetta kuin kaikki muut. Ja varsinkaan keittiöön ei saanut mennä. koska keittiö on Pyhä. 'Puhtauskysymys'  siis. Kyseisessä brahmaanitalossa palvelijatkaan eivät saa tulla lainkaan talon sisälle, koska ovat alempi kastisina saataisia. Pyykit ja tiskit pestään ulkona, ettei vaan 'kämppä saastu'.  Brahmaaniperheen jäsenet peseytyvät tullessaan esim sairaalasta tms., ei fyysisestä liasta, vaan kaikesta henkisestä saastasta, jota kodin ulkopuolella väkisinkin kohtaa alempikastisten muodossa.

Lehti-ilmoitus avioliitto
Toinen tuttu täällä etsi aviomiehen lehti-ilmoituksella.
Ilmoitukseen vain strategiset tiedot uskonto/kasti/ikä jne. Tarjokkaat ilmoittautuivat ja perheet sitten sopivat keskenään avioliiton ehdoista.  Tarina ei kerro kuinka paljon itse pariskunta ehti toisiinsa tutustumaan ennen avioliittoa. Melkoisen vähän, ymmärtääkseni.