...Muutaman kuukauden ajan on jo lähtöä suunniteltu. Mietitty hyviä ja huonoja puolia: kauhisteltu ja ihasteltu ...useimmiten kauhisteltu...

No, joka tapauksessa miehellä on enää 4 viikkoa aikaa Suomessa ennen muuttoa ja minulla ja pojilla muutama viikko enemmän.

Ketä kaikkia se muuttaja joutuukaan muistamaan: postia, päiväkotipaikan peruuttamista, kelaa, maistraattia, verottajaa ja kaikkia ihania laskuttajia... Lista on loputon, ja aina muistuu mieleen joku unohtunut tapaus vaikka kaiken luuli jo hoitaneensa.

Asia erikseen ovatkin sitten pakkausoperaatiot ja Intiassa tarvittavat järjestelyt.
Mitä kenellekin mukaan? Vaatteita? Leluja? Kirjoja? Lääkkeitä?
Periaatepäätöksen teimme että mukaan otetaan vain 'välttämätön'.
Tähtäimessä on onneksi kalustettu kämppä, niin että kokonaista muuttokuormaa ei Intiaan roudata.
Koira ja koti kaikkine tykötarpeineen jäävät hyvään hoitoon Mummolle ja Papalle. Tuhannet kiitokset siitä!

Lähdetäänkö Intiaan kokonaan paikallisen tarjonnan armoille/apajille ja hypätään samantien 'kylmään veteen' vai yritetäänkö tekohengittää ja ottaa mukaan jotakin kotimaasta ja kotoisista mauista muistuttavaa? Enpä ole vielä osannut päättää...

Muutaman viikon takaisella pre-visiitillä Bangaloressa paikallistettiin tarha, työpaikka ja tähtäimessä olevat asuntoalueet. Jännitystä riittää kuitenkin, koska mistä sitä tietää kuinka kauan sitä saa elellä 'ihanaa' hotellihuone-elämää ennenkuin löytyy sopiva kämppä ja pääsee asettumaan aloillensa.

Pääasiassa  lähdössä ollaan kuitenkin avoimin mielin ilman liiallisia ennakko-odotuksia yhtään mistään.
Kuvittelisin (tai ainakin toivoisin) että ennakkoodotukset ja ymmärrys Bangaloressa asumisesta eivät ole meillä ainakaan yli-optimistisia... Varauduttu on lähes kaikkein pahimpaan mahdolliseen, ainakin henkisesti.

Se on sitten eri asia saadaanko lentopelkoiset ja lievästi malaria/vatsatautikammoiset-'kammoiset' sukulaiset (osiannomaisettunnistavat kyllä itsensäSilmänisku) suostuteltua visiitille seuraavan 1,5 vuoden aikana.
Se nähdään sitten.

Nyt on vuorossa kuitenkin vielä hieman lomailua Suomen iki-ihanassa kesässä, loppukesän rutistukset työpaikalla ja loput pakkaukset!

Palaan taas kun